Settembre Bianconero Ultras Grubundan Açıklama

italyan ultras grubu

Hiçbir şey doğru değil, biz ‘Settembrini’ ultras grubu olarak bir aradayız ve sağlam duruyoruz”


Settembre Bianconero‘nun kurucusu Mario Stella, Ascoli’nin ultras grubunun dağılmasını eleştiriyor ve üyelerle danışılmadan yayılan haberin doğru olmadığını söylüyor. Kulübün tarihine katkıda bulunan taraftarların anısını korumanın önemini vurguluyor. Settembre Bianconero’nun dağılma haberinden hoşnut olmayanlar arasında, özellikle 1974’te tüm Ascoli Calcio ultraslarını Curva Sud’da bir araya getirmeyi başaran unutulmaz Renato’nun oğlu Mario Stella bulunuyor. Mario Stella, Settembre Bianconero’nun ilk seçilen başkanı olarak, dağılma haberini iletenlere eleştirilerini esirgememiş.

“Settembre Bianconero’nun tarihinde yer alan kurucularıyla danışılmadan, SBN’nin dağıldığına dair yanıltıcı bir haber iletilmiştir – eski baş ultras açıkladı – Facebook sayfası, ‘resmi sayfa’ olarak adlandırılsa da, markayı Ticaret Odası’na tescilleyerek aynı markayı kullanarak kulübün ‘lideri’ olma fikrini benimseyen bir kişi tarafından oluşturuldu. Settembre Bianconero Kulübü’nün gerçek liderliği ise aslında başka insanlarda bulunmaktadır, tarih yazanlar, o günleri yaşayanlar, kulübü 1974’te başlatanlar, uzun süredir tutkularını paylaşanlar. Bu kişiler, kulübün 50. yılı için düzenlenen etkinlikleri düzenlemek için bir araya gelenler. Ve bu etkinlikten bu konudaki kişi kendini soyutlamak istedi. Bu haberin yalan olduğunu yalanlamak gerekiyor, ve bunu sadece artık aramızda olmayan tüm insanların anısına ve bizim gibi tarihî ‘Settembrini’ için daha öncekinden daha birlikte ve sağlam durabilmek adına istiyoruz.”

“O akşam – Mario Stella devam etti – Mauro Bianchini’nin evinde, ne yazık ki aramızdan ayrılan birçok kişinin yanı sıra Ivo Sansoni, Giovanni Sansoni, Piermatteo Costantini, Giancarlo Gentili, Domenico Ranalli, Marco Antonucci, Ulisse Ripani, Giorgio Antonucci, Mattia Antonucci, Alfredo Mancini, Serafino Talucci, Settimio Vidoni, Roberto Olori, Carlo Celani, Giuseppe Celani, Maurice Maurizi, Enzo Rozzi, Mauro Mario Mariani, Cesare Augusto Farnetani ve Giovanni Accorsi gibi pek çok kişi vardı. Hala Settembre Bianconero’nun ruhu olan ve kalplerine işlenmiş olan ultras damgasını taşıyan taraftarlar. Hiçbir mesajın kalplerine kazınmış ultras damgasını silemeyeceğini vurguluyoruz.”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.