Calabria Derbisinde Kavga: 8 Taraftar Gözaltında

calabria derbisi kavgası güvenlik kamerası görüntüleri

Cosenza ve Catanzaro arasındaki Calabria derbisinin ardından şiddet olaylarıyla ilgili ilk tutuklamalar yapıldı: 8 Catanzaro taraftarı gözaltına alındı. Geçtiğimiz Pazar günü Cosenza’da oynanan derbinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle sekiz kişi suçüstü yakalanarak tutuklandı. Tutuklananlar için ev hapsi kararı verildi. Cosenza Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Soruşturma faaliyeti, olaylara karışan kişilere isnat edilen suçların ikinci dereceden ciddiyetinin tanımlanmasını mümkün kıldı. Şu anda Catanzaro Gip’i tarafından onaylanmayı beklemekteler. Cezai soruşturmayı, ilgili Daspo’nun kabul edilmesiyle birlikte, olayların meydana geldiği spor bağlamıyla ilgili yasadışı davranışlardan sorumlu olanlara karşı idari bir soruşturma izleyecektir.” denildi.

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, Pazar akşamı Cosenza’da yaşanan olayların soruşturmasında önemli bir rol oynadı. Bilimsel Polis ve video gözetim sistemlerinden alınan görüntüler, Catanzaro taraftarlarına mensup 8 kişi hakkında delil ciddiyetinin tanımlanmasına izin verecek nitelikteydi. Pazar günkü çatışmalar sırasında Cosenza Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan ve kamu düzenini korumak için olaya müdahale eden 15 polis memuru yaralandı.

Mario Occhiuto, tutuklamalardan memnuniyetini dile getirdi ve Cosenza’nın eski belediye başkanı ve bölge valisi Roberto Occhiuto’nun kardeşi olduğunu belirtti. Occhiuto, “Polis güçlerimizin profesyonelliği, ülkemiz için bir gurur kaynağıdır. Ve umuyoruz ki bu zamanında müdahale, taraftar gibi görünen ancak futbolu şiddete başvurmak için bir bahane olarak kullanan çok sayıdaki holigan açısından da caydırıcı bir işlev görür.” dedi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.