İnter ve Milan Ultraları Hakkında Soruşturma: Zanetti Tanık Olarak Dinlendi

zanetti ve curva nord

İnter ve Milan Ultrasları Hakkında Soruşturma: Zanetti Tanık Olarak Dinlendi, Curva Nord ile İlişkileri Açıklamak Zorunda

Eski Inter kaptanı Zanetti, soruşturmanın bir parçası olarak polisin Curva Nord‘u izlediğini taraftar gruplarına bildirdiği iddialarıyla tanık olarak dinlendi. Zanetti hakkında şu an için bir suçlama bulunmuyor, ancak İnter ve Milan’ın üst düzey ultras liderlerinin ilişkileri mercek altına alınmış durumda.

Serie A milli arası nedeniyle duraklamışken, İnter’in gündemi tamamen bu soruşturmaya odaklanmış durumda. 9 Ekim Çarşamba günü teknik direktör Simone Inzaghi dinlendi ve bugün, 10 Ekim’de ise başkan yardımcısı Javier Zanetti ifade verdi.

Savcılar Sara Ombra ve Paolo Storari, kulüplerle organize taraftar grupları arasındaki ilişkileri mercek altına alıyorlar. Özellikle bu ilişkilerin bir çeşit “itaat” durumu oluşturduğu ve savcılığın Inter ve Milan için önleyici bir işlem başlatmasına neden olduğu öne sürülüyor. Bu işlem, şu an için uzak bir ihtimal olsa da, kulüpleri idari yönetim altına alma olasılığı ile sonuçlanabilir ve bu durum kulüplerde büyük bir sarsıntıya neden olabilir.

Savcıların merak ettiği şeylerden biri, Zanetti’nin Curva Nord ile olan bağlantıları. 26 Mayıs 2023’te Marco Materazzi ve Marco Ferdico arasında yapılan bir telefon görüşmesinde, Zanetti’nin Curva’nın üst düzey liderlerine, polisin tribünü Boiocchi cinayetinin ardından izlemeye aldığını söylediği iddia edildi. Boiocchi, 29 Ekim 2022’de evinin önünde vurularak öldürülmüştü ve bu olay, ultras grupları arasında bir güç boşluğu yaratmıştı. Bu boşluk, Antonio Bellocco’nun Curva Nord’da yükselmesiyle sonuçlandı.

Zanetti’nin adı, 2020’de de Digos’un raporlarına girmişti. Zanetti’nin, Curva liderleriyle “samimi” ilişkiler kurduğu, özellikle de Renato Bosetti ile olan ilişkileri soruşturmanın merkezinde. Ayrıca Zanetti’nin, İstanbul’da oynanan 2023 Şampiyonlar Ligi finali için Curva Nord’a daha fazla bilet ayarlanması konusunda da devreye girdiği öne sürülüyor. Inzaghi ise bu taleplerin tehdit olmadığını, sadece tribün desteğini artırmak istediklerini dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde Milan kaptanı Davide Calabria ve Hakan Çalhanoğlu da dinlenecek. Inter ve Milan, büyük bir ceza almaktan ziyade para cezası riskiyle karşı karşıya.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.