Lyon Bad Gones Açıklama Yaptı!

loyon bad gones ultra grubu

AÇIKLAMA
Lyon, 8 Ekim 2024

Takımımızın galibiyetinin ardından konuşmak zorunda kalmamayı dilerdik. Ancak bu kadarı fazla. Lyon tribünleri medya, siyaset ve sosyal medyada söylentilere dayalı bir karalama kampanyası ve tacize maruz kalıyor. Bu açıklama ile net ve şeffaf olmak istiyoruz ve pazar gecesi yaşanan üzücü olaya dair birkaç noktayı açıklığa kavuşturmak için zaman ayırıyoruz.

2001 yılından bu yana aktif olan Kop Virage Nord derneği olarak yıllardır tekrarladığımız gibi: Tek siyasi angajmanımız Olympique Lyonnais’dir. Derneğimizi siyasi amaçlarla kullanan üyelerimize her zaman radikal şekilde tepki verdik. Bunu her yıllık Genel Kurul toplantısında, mikrofonlarda ve hatta bazı mail yazışmalarımızda defalarca açıkladık.

Ancak bize isnat edilen doğrulanmış olaylar nelerdir? Kop Virage Nord derneğinin kuruluşundan bu yana sadece bir kez, siyasi bir olaydan dolayı bir kişiyi dernekten ihraç etmemiz gerekti. Bunun dışında ne oldu? Twitter’da gerçeklikle kurgunun karıştığı, dedikoduların filtresiz yayıldığı ortamda, abartılan ve hayali söylentilere dayalı genel suçlamalar yapılıyor.

Açık olalım: Tribünümüzde ve grubumuzda siyasetin her türlüsüne karşı tavizsiz duruyoruz ve durum o kadar ciddileşti ki bunu tekrar ve kamuoyuna açık bir şekilde dile getirmek zorundayız. Üyelerimizin kişisel hayatı bizim için önemli değil, kurallarımıza ve kodlarımıza uydukları sürece. Kimseye oy kullanıp kullanmadığını veya hangi partiye oy verdiğini sormuyoruz. Bir partiye, sendikaya, satranç ya da petank kulübüne üye olup olmamaları yalnızca onları ilgilendirir. Ancak, bizim çekirdek ailemize katılmak isteyen bir üyenin herhangi bir siyasi gruba üye olması kesinlikle kabul edilemez.

Öte yandan, şehir ve ülke sevgimiz sizi rahatsız ediyorsa: SİZİ UMURSAMIYORUZ! Renklerimizle ve bayrağımızla gurur duyuyoruz. Ayrıca, artık kimsenin bizi aşağılamasına, hikayeler uydurmasına veya bizi lekelemesine izin vermeyeceğiz. Siyasi bir amacımız varmış gibi gösterip bizi dışlamak isteyenlere karşı değerlerimizi savunacağız.

Yaklaşık 40 yıldır saygı gören bir grubuz ve muhataplarımız bizimle her zaman diyaloga açık olduğumuzu bilir. Bu yüzden Fransa Kupası finalinden dönüşte, bize destek olmak yerine Lyon taraftar topluluğunu hedef alan yeni bir grubun bu fırsattan yararlanarak üzerimize kara çaldığını hayal kırıklığıyla öğrenince nasıl şaşırmayalım? Tribünlerimizi yıllardır sadakatle canlandıran bu grupların eylemlerine nasıl böyle bir saygısızlık yapılabilir?

Son sezonlarda ekibimizi desteklemek ya da Lyon’un değer ve zaferlerini kutlamak için stadyum genelinde yaptığımız ortak eylemlerimizi hatırlayın. Bunlar, Lyon taraftar dernekleriyle olan mükemmel ilişkilerimizi kanıtlar. Amacımız her zaman tribünümüzün ötesinde birleştirici olmaktı. OL sevgisi etrafında insanları bir araya getirmek için bazı karakterleri yatıştırmayı bildik. Ancak tribünlerimizde ya da esplanadaki şiddet olaylarına tanık olan kamuoyunun yaşadığı şaşkınlığı ve hayal kırıklığını anlıyoruz.

Kendimizi asla melek gibi göstermedik, ama kamuoyunun eylemlerimizden zarar görmemesi için her zaman dikkatli olduk. Nantes maçı sonrasında yaşanan olaylar son derece talihsizdir. Ancak anlatılanlar abartılmış ve bazıları da tamamen yalandır. Bizi sorumlu tutan sözde gazetecilere iftira davası açma hakkımızı saklı tutuyoruz! Neyin üzerine dayandırıyorlar bunu? Nantes maçı öncesinde bazı üyelerimize maske takmış birkaç kişi tarafından hakaret edilip takip edilmesi bir gerçektir. Ancak bu grup kendilerini barışçıl ve apolitik bir topluluk olarak tanıtarak mağdur rolü oynamaya çalışıyor.

Ancak polisin çevrelerinde bulduğu silahları nasıl açıklıyorlar? Bıçaklar, kesici aletler, boks eldivenleri ve biber gazları bir barışsever taraftarın silahları mı? Tutuklanan tek kişinin onların arasında olduğunu nasıl açıklıyorlar? Stadyumdan faşistleri kovma çağrıları yapan bu sahte hesapların SNP adına olduğunu söyleyen Twitter mesajlarını nasıl açıklıyorlar?

LFI milletvekillerinin olaylar hemen sonrasında hızla tepki vermeleri bizi hem şaşırtıyor hem de düşündürüyor. Bu olaylar hakkında bilgi sahibi olmayan milletvekillerinin aceleyle yargıda bulunmaları, bu bireylerle yakın ilişkilerini sorgulamamıza neden oluyor. Ellerinde silahlarla ve maskeyle stadyuma gelen bir grubun nasıl mağdur olabildiğini anlamıyoruz. Bu grup ve olayları körükleyen medya tarafından yaratılan ortam, tehlikeli ve zehirli bir hale geliyor!

Kendi stadyumumuzda bir daha böyle bir durumu yaşamak istemiyoruz! Artık herkes sorumluluklarını almalı ve taahhütlerine saygı göstermelidir. Tribünlerimizde siyasi olaylarla yargılanan üyelerimize karşı tavizsiz olmaya devam edeceğiz. Ancak artık yetkililer de kendi sorumluluklarını almalı.

Silahların bu kişilerin çevresinde bulunduğunu kamuoyuna açıklamalarını talep ediyoruz. Kulübün, video görüntüleri sayesinde, bu kişilerin maç öncesinde bir üyemizi takip ettiğini ve ona hakaret ettiğini onaylamasını talep ediyoruz. Gazetecilerin işlerini etik bir şekilde yapmalarını ve dedikodular yerine gerçeklerden bahsetmelerini talep ediyoruz. Gözaltında olan kişinin bu grupla ilişkili olduğunu onaylamalarını talep ediyoruz.

Sonuç olarak, kulübün kurallarına saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Bir taraftar grubunun tanınması için en az bir yıl boyunca örnek bir davranış sergilemesi gerekir. Silahlı şiddet gösteren bu grubun amacı kesinlikle barışçıl değildir ve kulübümüzü desteklemekle alakası yoktur.

Son olarak, herkesin sorumluluğa davet ediyoruz. Tüm üyelerimizi Nazi olarak damgalayarak 6500 üyemizin alınlarına bir hedef koyuyorsunuz. Bu çok hızlı bir şekilde sona ermeli, çünkü olası bir trajedinin sorumluluğu sizde olacaktır.

Bad Gones ve Kop Virage Nord Yönetimi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.