Latina Calcio’nun Yeni Logosuna Taraftarlardan Tepki

Latina Calcio'nun Yeni Logosuna Taraftarlardan Tepki

Latina Calcio’da Logo Anlaşmazlığı: Ultralar ‘Acı Sona Kadar Protesto’ Diyecek
Latina Calcio’nun yeni logosunun önceki gün sosyal medyada tanıtılması beklenmedik sonuçlar doğurdu. Taraftarların, gerekli görülmeyen ve birçok kişinin yorumladığı gibi aceleyle yapılan bu değişikliği kınayan ortak bir koroyla başlattığı muhalefet, organize taraftarların Piazzale Prampolini’de kulübe karşı gerçekleştirdiği gerçek bir protestoya dönüştü. Salı günü öğleden sonra Curva Nord’dan bir ultralar heyeti, Francioni’ye gitti ve burada başkan Terracciano ve genel menajer Corrente tarafından kabul edildiler. Bildiğimiz kadarıyla ses tonları pek de ılımlı değildi.

Kulübün, Latina Calcio’nun kaderini önemseyenler için bir sembol haline gelen armayı değiştirme kararı beğenilmedi ve bunun iletilme şekli daha da az beğenildi. Seçim, stadyum ofislerinin dört duvarı arasında bazen fazla ‘kapalı’ olan ve dış dünyayla iletişim kurmaya pek meyilli olmayan bir kulüp tarafından, yukarıdan ve fazla gösterişsiz bir şekilde alındı.

Taraftarlar, yönetimden geri adım atmasını ve yeni logoyu geri çekmesini istedi. Ancak, başkanın bizzat kendisinden gelen bir özür bile moralleri düzeltmeye yetmedi: Curva Nord (Kuzey Tribünü) kulübü derhal ve kesintisiz olarak protesto edeceğini duyurdu. Bu, bir ay önce taraftarlar ve yönetim arasında gerçekleşen ve gelecekle ilgili şüpheleri olan taraftarları sakinleştirmeye yarayan toplantıya kıyasla geriye doğru atılmış bir adım oldu. Ne yazık ki yeni sezon doğru bir başlangıç yapacak gibi görünmüyor.

Dün, öğleden sonra geç saatlerde, protesto çok sert bir hal aldı. Kanatlı Aslan’ın sosyal medya sayfasında yayınlanan ve bir bölümünü alıntıladığımız sert tonlu basın açıklamasıyla: ‘Hiçbir zaman meydandan saygıdan başka bir şey istemedik…’ Açık bir konferansta kulüpten, meydan ve kulüp arasında sinerjik bir ilişki kurabilmemiz için iletişimi geliştirmesini istedik ve olumlu yanıtlar aldık, kimliğin varlığımızın temel taşı olduğunu vurguladık. Kulübe özel olarak, ortalıkta dolaşan söylentileri göz önünde bulundurarak, armanın değiştirileceğinin doğru olup olmadığını sorduk ve yankılanan bir yalanlama aldık. Bu sayısız eşek şakasından sonra, tüm tribün boyunca mevcut şirketle her türlü ilişkinin tamamen kapatılacağını bildiriyoruz. Bugünden itibaren sloganlarla sınırlı kalmayacak, sizin için bir işkenceye dönüşecek bir protesto (şirketin her ne pahasına olursa olsun tedarik etmek istediği) başlayacak. Yüzlerce kez yaptığımız gibi yeniden sıfırdan başlamaya hazırız, ancak hiç kimse onurumuzu ayaklar altına alamayacak. Tüm sınırları aştınız ve şimdi şehrimizden yok olmalısınız. Latina taraftarlarının (iflastan sonra kalan birkaç kişi) yarattığı ve Latina Calcio’nun sosyal renklerini bile bilmeyen bir kulübün eline teslim ettiği bu arma.”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.