Rapid taraftarlarından İstanbul’daki bayrak yasağına sert tepki!

rapid wien taraftarından tepki

Dün akşam, Rapid Wien’in Konferans Ligi’nde İstanbul Başakşehir ile oynayacağı maç öncesinde, Rapid taraftarlarına gelen sınırlamalar ortalığı karıştırdı. Rapid’in Hukuki Yardım Grubu, İstanbul polisi tarafından getirilen kuralların sıkı olduğunu duyurdu: Taraftarlar sadece belirlenen toplanma noktasında buluştuktan sonra deplasman tribününe alınacak.

Dahası, Rapid bayraklarına yasak getirilmiş durumda. Polis, bazı bayrakları şiddet, alkol veya uyuşturucu övüyor diyerek stada sokmamaya karar vermiş. En dikkat çekici detay ise, Viyana’nın resmi şehir armasının yasaklanması! İstanbul yetkilileri, bu armayı dini sembol olarak yorumlamış ve statta dini sembollere yer olmadığını öne sürerek kullanımı yasaklamış. Rapid Hukuki Yardım Grubu, “Tüm pankartların stada girmesi için mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bu tarz olaylar Borussia Mönchengladbach taraftarlarına da tanıdık gelebilir. 2019’da İstanbul’da oynanan maçta, Mönchengladbach’ın eski şehir arması (St. Vitus) stada alınmamış, Mönchengladbach taraftar grubu o dönemde “İstanbul’da deplasman tribünü girişinde kabul edilemez bir durum yaşandı” diyerek duruma isyan etmişti.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.