Adidas’a Açık Mektup!

adidas işçileri

Futbol içinde insan hakları savunucusu Fairness United oluşumu Dünyaca ünlü Spor malzeme şirketi adidas’a uyarı niteliğinde bir açık mektup yazdı.     

Adidas’a Açık Mektup

Spor malzemeleri şirketi adidas, 2024 Avrupa Şampiyonası’nın ana sponsorlarından biridir. Adidas’ın tedarik zincirlerini adil bir şekilde düzenleyip düzenlemediği ve insan haklarına saygı gösterip göstermediği konusunda şüpheler olduğu için bu durum sorun teşkil etmektedir. Örneğin, bazı tedarikçi fabrikalardaki işçilerin haftalarca fazla mesai yapmak zorunda kaldıkları, iş sağlığı ve güvenliği eksikliği nedeniyle sağlık sorunları yaşadıkları, düşük ücretler aldıkları, aşırı iş yükü altında çalıştıkları, bu nedenle mola sürelerine genellikle uyulmadığı ve sömürücü çalışma koşullarını protesto ettikleri anda işlerini kaybettikleri bildirilmektedir.

Bu nedenle “WEED e.V. / Sport handelt fair” örgütü Adidas’a çok sayıda somut talep içeren bir açık mektup yazmıştır. Mektupta diğer hususların yanı sıra şu ifadeler yer alıyor “Euro 2024 için, adidas’ın tüm üretim süreci boyunca işçi haklarını ve sürdürülebilirliği uygulama konusunda ciddi olduğunu gösterecek önlemler almanızı istiyoruz.” Bu mektup Forum Fairer Handel, Romero Initiative ve Kuzey Ren Vestfalya’daki One World Network gibi çok sayıda grup tarafından desteklenmektedir. Şu ana kadar aşağıdaki futbol/taraftar grupları girişimi desteklemiştir: Fairness United, Schalker Fan-Initiative, FC Ente Bagdad, Gesellschaftsspiele e.V.

Açık mektubun tamamına bu linkten erişebilirsiniz.

Kaynak: https://www.fairness-united.org/

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.