ANTIRA 2017 – Alerta Network

Alerta Network, Kasım 2007’de sokaklarda ırkçı saldırılara karşı bir taraftar oluşumu olarak kuruldu.Sokaklarda verilen faşizm, homofobi ve adaletsizliğe karşı mücadeleyi stadyumlara taşımak için oluşturulan ağ, bünyesine daha fazla grubu ekleyerek büyümeye devam etti. Dünyanın çeşitli ülkeleri ve farklı taraflar merkezlerini bir araya getiren, dayanışma içinde birleştiren ve birlikte mücadele eden, uluslararası bir oluşum ve mücadele ağı olarak  endilerini tanıtan bi ağ olan Network,manifestolarında Kendilerini şöyle açıklıyorlar; “Kendimizi, sporcuların değil, sporun ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz taraftarıyız.” Taraftar kültürünü, sokaklarda görülen Yabancı Düşmanlıklarını ve futbol çevrelerindeki tüm  lumsuzlukları yoketmeye çalışan ve mücadele veren Network, mültecilere karşı tutumdan, G20 zirvesine, Netwrok üyesi grupların içinde bulundukları ülke sorunlarından, herhangi bir grup üyesinin aldığı cezaya kadar eylemlilik üretiyorlar.


Ağın içinde yaklaşık 23 taraftar grubu bulunuyor. Türkiye’den ise Fenerbahçe’nin taraftar grubu Vamos Bien ağın üyesi. Her sene düzenlenen Antira festivallerinde (Antifaşist turnuva) ise katılımcı grup sayısı daha fazla. Her 2 yılda (çift haneli yıllar) bir StPauli’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, diğer seneler farklı ükle gruplarının evsahipliğinde düzenleniyor.


2017 Antira Hapoel Telaviv’in ev sahipliğinde gerçekleşti.Turnuva içerisinde çeiştli etkinlikler yer alıyor. Konserler, taraftar gruplarının açtıkları standlar, yardım kampanyaları ve taraftarların takımlar halinde yaptıkları futbol turnuvaları. Kura ile belirlenen her 2 grup bir takım oluşturuyor ve kaynaşma teşvik ediliyor. Her grubun kendi ülkesinden getirdiği ediyeler ise yine kura ile katılımcı gruplara turnuva ödülü olarak dağıtılıyor. Barikatlar veya tribünler üzerinde görüşürüz,

Alerta!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.