Ne Bekliyordunuz?

amerikan doları fotoğrafı

Arap sermayesi Cumhuriyet’in en önemli yılında parayı basıp Galatasaray ve Fenerbahçe  Süper Kupa Finalini ayağına getirmişken, gerçekten tek problem sahaya Mustafa Kemal T-Shirt’i ile çıkılıp çıkılmaması mıdır? Bütün bunların yanında bir de “Ne olur sahaya Yurtta Sulh, Cihanda Sulh Pankartı ile birlikte Mustafa Kemal T-Shirtleri ile birlikte çıkalım” diye izin mi istiyorsunuz ?

Sopalı Pankart en başından söylemiş, çağrısını yapmıştır. Bu kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasına onay verilmesi Cumhuriyet’in kendisine yapılmış bir saygısızlıktır. Cumhuriyet değerlerine bir karşıtlıktır. Taraftarların kendi ülkelerinde, kendi kulüplerinin finalini izleme ve Cumhuriyet’i kutlama talepleri sonuna kadar meşrudur.  Ancak yaşanan bu durumlar şaşırtıcı da değildir. Parayı basanlar, kupa finalinin her bir noktasını da kendine göre dizayn etmektedir. Günler öncesinden taraftarlara yönelik Suudi Arabistan’da nasıl davranmaları gerektiğini, ne içip ne içmemeleri gerektiğini anlatan utanç bildirilerinin dağıtılması buna örnektir.

Şu saatten sonra yapılacak tek şey tası tarağı toplayarak finali oynamadan ülkeye dönmektir. Bunun yanı sıra bu turnuvanın Suudi Arabistan’da oynanmasına onay veren her yöneticinin Türkiye halkından özür dilemesi gerekmektedir.

Ancak bu mümkün olmayacaktır. Çünkü aylar öncesinden Umre+Maç bileti paketleri satışa çıkarılmış, sponsorluk ve yayın gelirleri anlaşmalar yapılmış, herkes ülkeden Suudi Arabistan’a taşınmıştır. Futbol halkın değil Endüstrinin olduğu sürece buna karar veren taraftarlar değil, yönetimler ve bu ağı elinde bulunduranların olacaktır.

Bu ülkenin bayrağını taşıyan iki kulübe ve divan kurullarına çağrımızdır. Alınacak bu tavır Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir tavır olacaktır. Bu finalin yeri Türkiye’dir. Kazançlarınızdan feragat edip, iradenizi koyun ve geri dönün.

Hemen, şimdi..!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.