Coppa Italia Catania – Pescara maçı sonrası 4 Ultras Daspo aldı.

italya'da ultra kavgası

13 Aralık’ta oynanan Coppa Italia çeyrek final maçında Catania ve Pescara Ultras Grupları arasında yaşanan şiddet olaylarına ilişkin gelişmeler sonucunda 4 Daspo cezası çıktı.

Angelo Massimino Stadyumu’nda oynanan Catania – Pescara maçında, kılık değiştirmiş ve silahlanmış 50’den fazla Catania taraftarı, Pescara taraftarlarını taşıyan otobüse saldırmıştır. Sis, konfeti, meaşle gibi tribün argümanları ile saldıran grup, polis müdahalesiyle durdurulmuştu. Olay sırasında polis memurları da yaralanmıştır.

Daha sonra yapılan soruşturmada, saldırıya karışan kişilerden bazıları tespit edilmiş ve hukuki süreç başlatılmıştır. Tutuklananlar arasında reşit olmayan iki genç bulunmaktadır. Bu kişiler, spor müsabakalarında kamu düzenini bozmak, kılık değiştirmek ve zarar vermek gibi suçlamalarla karşı karşıyadır.

Olaylara karışan diğer 4 kişi daha sonradan tespit edilmiştir. Bu kişilere, işaret fişeği, havai fişek, duman veya görünür gaz çıkaran aletler ile sopa, künt cisimleri kullanma suçlamaları yöneltilmiştir. Bu suçlamaların ardından mahkeme, bu kişilere 5 yıl süreyle spor etkinliklerine katılma yasağı getiren DASPO (Stadyuma Giriş Yasağı) tedbirleri uygulanmasına karar vermiştir.

Dahası, Catania’dan Pescara taraftarlarına tehlikeli nesneler atan ve piroteknik cihazları kullanan 2 Ultra ‘ya daha tespit edilerek haklarında 2 yıl süreyle DASPO tedbirleri alınmıştır.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.