Tribünde 10 Adidas efsanesi

adidas samoa vintage ayakkabı

10. Adidas Tobacco

adidas tobacco ayakkabı

Yıl: 1974
İsmi akedemisyenleri endişelendirse de bu düz sakız tabanlı outdoor ayakkabı çok sevildi. Düz çizgisiyle ilgi çekmekten ziyade daha çok kaliteyi yansıttı. Küçük burunlu uzun bağcıklı yapısı ile Tribünde Casual olan ultra’ ların ihtiyacına çok iyi cevap verdi. Kahve rengi ağırlıklı kombinlerin değişmezi oldu.

9. Adidas Samoa

adidas samoa vintage

Yıl: 1982

İnce taban, lastik tampon ile tam bir takviye özellikli ayakkabı. Ev oturmaları için özellikle dizayn edilmiş. Adidas’ın ikon ayakkabılarından biri. Bulunduğumuz topraklarda kadınlar tarafından çok sevildi. 2000 ‘lerin başında çok popülerdi. Şimdi sadece bir gençlik anısı. Yeniden dirilecektir. Bekliyoruz.

8. Adidas Rom

adidas rom ayakkabı

Yıl: 1950 ‘s

Bu bebek çok yaşlandı. Hepimiz onu çok genç sanıyoruz. All-around bir ayakkabı. Deri Rom bambaşka bir şey oldu. son zamanlarda elyaf olarak yapılsa da efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir. En çok bildiğimiz tribünde sıra sıra Adidas ‘lıların olduğu fotonun kahramanı kendisi.

7. Adidas Spezial

adidas spezial ayakkabı

Yıl: 1979

Kapalı salonlarda Handbol oynamak için tasarlanan ayakkabı son yılların favorisi. Küllerinden doğdu. Şu an Dragon dan boşalan koltuğu devraldı. Tribünlerin favori düz süet tasarımlı Adidas ayakkabıların en çok piyasaya sürüleni.

6. Adidas Munchen

adidas munhen vintage ayakkabı



Yıl: 1979

Puma Kaliforniya benzerliğiyle ön plana çıkıyor. Her zaman fiyatı çok yüksek oldu. Tüm alalnlarda giyilebilen tam bir moda mucizesi. Temiz düz suet, arka kısmı örgü elyaf, kalın orta tabanıyla tam bir konfor ayakkabısı. Alman Retrosu.

5. Adidas Dragon

adidas dragon vintage ayakkabı

Yıl: 1970’s

Bu ülke topraklarının yeni jenerasyon tribün efsanesi bu ayakkabı olmalı. 2010 yılı sonrasını hızlı yaşayanlar bu ayakkabıya gençliği gözüyle bakacaklar. Retro, şık, keskin adidas Originals çizgileri onu unutulmaz yaptı. Nike Cortez ‘e rakip hiphop tarzı bu ayakkabı sokaklar için yaratılmış. O yüzden tribün yaşantısına hemen adapte oldu. Hava alan yapısı ile uzun deplasman yolculuklarında bize dostluğunu hep gösterdi.

4. Adidas Samba

Yıl:1950’s

Adidas ‘ın her daim alt kültür efsanesi. Buralarda çok tutmadı. Tamamı deri bir kapalı salon futbol ayakkabısı aslında. 35 milyondan fazla sattı. 1970 ‘lerde Liverpool da bu ayakkabıların altın çağı yaşandı. Freddie Murcury – Bohemian Rhapsody canlı performansında solistinin beyaz Samba giymesi onu artık bir alt kültür efsanesi yaptı.

3. Adidas Hamburg

adidas samba vintage ayakkabı

Yıl:1982

Bu listenin en ‘new age’ ayakkabısı. Fiyatın ve sahtesinin yapılmamış olmasından kaynaklı sanırım biraz elit kaçıyor. Sakız tabanlı bu da onu biraz kırılgan yapıyor. Bizim sokaklarımıza göre değil. Aslında hiç bir sokağa uygun değil. Sadece moda. Bir koşu ayakkabısı veya bir tamamlayıcı ayakkabı olmayı asla başaramadı. Son yıllarda Sarı üzerine Siyah şeridiyle gönlümüze taht kurdu. Birileri yine kızacak ama ‘bu ayakkabıyı giyenin mevzuyla işi olmaz amirim’ denicek ayakkabı.

2. Adidas Oregon

adidas oregon vintage ayakkabı



Yıl:1982

Onu çok gördünüz ama o hiç popüler olmadı. Gizli kaldı. Öyle olmayı sevdi. tırtıklı 3 şeridi ve plastik bağcık olukları olan bir efsane. Tam bir koşu ayakkabısı. Bizim sokaklarımıza da tribünlerimize de çok uyumlu. 80’li yıllarda kazakların kot pantolonun işine sokulduğu dönemlerde kaldı. 2002 yılında yeniden üretildi. Tamamı deri ve burunu süet türleri var. Kadınlar çok sevdi. Sadece o kadar.

1. Adidas Gazelle

adidas gazelle vintage ayakkabı

Yıl:1968

İngiliz futbol taraftarının deplasman ayakkabısı olarak bilinir. Bu süet ayakkabı yol tutuşu ile bilinir. Spor için değilde mecburen atlamak, zıplamak, koşmak zorunda kalanların ayakkabısı aslında. Alternatif müzik akımına kendini kaybeden her tarzın kendine yakıştırdığı ayakkabıdır. Süet olması vs. bi yana bu ayakkabının karakteri vardır. Modernize edildi ama hep aynı kaldı.

1 thought on “Tribünde 10 Adidas efsanesi”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.