Kitap :Aslan Yürekliler

aslan yürekliler kitabı

Aslan Yürekliler..

Galatasaray tribünlerinin müdavimlerinden olan Orhan Ölçen tarafından çıkartılan bu kitap Galatasaray Tribün Tarihini anlatıyor. Fatih Terim’in ön sözü ile başlıyor bu kitap ve Fatih Terim, ön sözünü şu şekilde noktalıyor.

” Yaşanmışlıklarıyla, her futbol tutkununun, kendisinden bir parça bulacağı bu kitap; günümüz endüstriyel futboluna bazı değerleri anımsatacak en önemli belgelerden biri bence… Duygu yüklü miras… Şubat 2012 “

Ardından Yazar Orhan Ölçer’in önsözü ile başlıyor. Bunun devamında Galatasaray’ın doğuşu başlıklı bir yazıyla içeriğini sürdürüyor. Tamamen Galatasaray ve Galatasaray tribün tarihini yer alan bu kitaptaki kısaca bazı başlıklar söyle; Galatasaray’ın doğuşu, İlk dönemin unutulmaz maçları, Amigolar, Kral Metin Oktay, 1970’li yıllar, 1980’li yıllar, 1990 – 2000 ‘li yıllar, Bizim olan güfteler, Aslan yürekliler listesi ile ana başlıklar son buluyor.

Rahmetli Karıncaezmez Şevki’den Çarli’ye, birbirinden güzel tribün anılarına ve hikayelerine, unutulmaz maçlardan, Eski G.Saray tribün gruplarına, Koreografilerden eski bestelere kadar birbirinden güzel makaleler bulabilirsiniz.

Orhan Ölçen’in dediği gibi sadece G.Saraylılar değil, F.Bahçelilerin de, Beşiktaşlıların da , tüm taraftarların ve tribün sevdalılarının okuyabileceği güzel tribün hikayeleri mevcut. Zamanında bu kitabı dnr’dan 32 liraya almıştım. Şuan halen internet satışı 32 lira olarak görünüyor.

Kitap baskı detayına gelecek olursak Doğan Kitap yayınları tarafından çıkarılmış. Parlak kapaktan oluşan bu kitap saman rengi 412 sayfa üzerine tamamı renkli baskıdan oluşuyor. Okumanızı tavsiye ederim..

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.