Support Green Brigade – Green Brigade’e Destek

green brigade filistin destek pankartları

Son haftalarda Celtic taraftarları, Filistin halkıyla gururla dayanışma içinde dururken, PLC yönetimi, Filistin dayanışmasına benzer bir pozisyon benimsemek yerine İngiliz hükümetine daha yakın bir tavır almış, Filistin dayanışmasını sansürlemeye ve cezalandırmaya çalışmış gibi görünüyor. Gazze’deki ölüm sayısı 10.000’i aşarken, bunlar arasında neredeyse 4.000 çocuk bulunuyor ve PLC yönetimi, tavrıyla Celtic Futbol Kulübü’nü utandırmış gibi görünüyor.

Celtic Green brigade filistin destek

Kaynak / Source: https://green-brigade.com/wp-content/uploads/2023/11/hibs-a-3-scaled.jpg

Elbette, Green Brigade ile ilişkilendirilen kişilere uygulanan yaptırımların, gruplarının Filistin’e olan kararlı dayanışmasının bir sonucu olduğu inkar edilemez. Özellikle toplu yasaklar gibi uygulanan yaptırımlar açıkça haksızdır. Suçlamaları alanlar suçlanmadan, herhangi bir kanıt veya savunma hakkı olmadan cezalandırıldılar.

Green Brigade tarafından yapılan açıklamaya geçmeden önce biraz grubu tanıyalım. Grup 2006 yılının yazında kuruldu ve sol görüşlü bir çizgiye sahiptir. Green Brigade yıllardır Filistin’e verdiği destekle biliniyor. Grubun kuruluşunda Celtic’in sol görüşlü taraftarları önemli bir rol oynadı. Bu taraftarlar, Celtic’in ”İskoçya’nın sosyalist kulübü” olma geleneğini sürdürmek istediler. Green Brigade, İskoçya hükümeti ile genellikle gergin ilişkilere sahiptir. Hükümet, grubun Filistin’e verdiği desteği ”provokatif” olarak görmektedir. 2008 yılında, hükümet, Green Brigade’nin tribünlerde sahaya yabancı madde fırlatması ve diğer düzensizliklere karışması nedeniyle bu gruba karşı tutum aldı. Green Brigade, hükümetin bu kararına karşı çıktı. Grup, hükümetin Filistin’e desteğini bastırmaya çalıştığını iddia etti. 2013 yılında, Celtic – Motherwell maçında, Green Brigade üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı. Polis 10 taraftarı gözaltına aldı. Green Brigade, polisin maçlarda taraftarları hedef aldığını, Filistin’e verdiği desteği bastırmaya çalıştığını iddia etmektedir.

Green Brigade grubu tüm baskı ve yasaklara rağmen açtıkları pankartlar ve Filistin bayraklarının perde arkasını şöyle anlatıyor:

Biz, coşkulu destek ve yaratıcılığı ile tanınan bir ultras grubu olarak, zaman zaman futbol stadyumlarını sıkıcı hale getirmek amacıyla uygulanan çeşitli kuralları ihlal ediyoruz. Lazio’ya karşı anti-faşist bir pankart ya da Atletico Madrid’e karşı Filistin bayrakları olsun, Celtic taraftarları tarafından ve çok daha uzak yerlerden gelen izleyiciler tarafından açıkça hoş karşılanan gösteriler üretmek için stadyum güvenliği kontrollerini aşma konusunda hiçbir pişmanlığımız yok. “Zorla girmek” ve “personel karşı tehditkar ve kötü muamele” ile ilgili iddia edilen kara propaganda ve iftiralara kesinlikle karşı çıkıyoruz.”

Green Brigade grubu, Celtic’in geçtiğimiz haftalarda Hibernian ile oynadığı maçta ”güvenli olmayan davranış” ile suçlandığına dair iddiaların gülünç olduğunu, Celtic yetkililerinin maç öncesi çelik kafeslerin ayakta seyir bölgesi etrafında inşa edilmesi (daha sonra taraftar güvenliği açısından kaldırıldı), bu süre zarfında taraftarların SLO (Supporter Liaison Officer) ile iletişim kurmasının UEFA’nın SLO guidelinenına aykırı olmasına rağmen kulüp tarafından engellendiğini bildirdi. 

Green Brigade yaptığı açıklamayı taraftarlara yaptığı şu çağrıyla sürdürdü:

”Haksız yere yasaklanmış taraftarlarımız hala yasaklı durumdayken, yüzlerce kişi Madrid’e yapacakları yaklaşan seyahat nedeniyle büyük zarar görmüşken ve PLC yönetimi utanç verici bir şekilde tarih boyunca yanlış tarafı seçmişken, bu kararları ve yaptırımları yöneten kulüp içindeki ilgililere memnuniyetsizliğinizi dile getirmenizi teşvik ediyoruz:

Michael Nicholson, Genel Müdür – mnicholson@celticfc.co.uk

Chris McKay, Mali İşler Direktörü – cmckay@celticfc.co.uk

Chris Duffy, Şirket Sekreteri ve Hukuk Başkanı – cduffy@celticfc.co.uk

Ronnie Hawthorn, Güvenlik, Güvenlik ve Operasyonlar Başkanı – rhawthorn@celticfc.co.uk  

Son olarak, diğer Celtic taraftarları, taraftar grupları, ve taraftar medyasından ve dünyanın dört bir yanındaki insanlardan gelen büyük destek mesajları bizi cesaretlendirdi. Maçlardan uzak olsak da, herkesi Filistin için bayrağı dalgalandırmaya teşvik ediyoruz.”

Sopalı Pankart Son Söz

Biz tribünler, İsrail’in Gazze’ye yönelik aylardır süren yoğun bombardımanına ve masumların öldürülmesine karşıyız!

Celtic taraftar grubu Greed Brigade’nin, Filistin’e destekleri nedeniyle Celtic Park’taki sezon biletlerinin iptal edilmesine, deplasman haklarının ellerinden alınmasına ve verilen bütün keyfi (siyasi) yasaklara karşı duruyoruz.

Bu oyun taraftarlarındır ve biz taraftarların en doğal hakları hiçbir nedenle ellerinden alınamaz!

1 thought on “Support Green Brigade – Green Brigade’e Destek”

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Bildirimi

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.